Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο κ. Μαραγκουδάκης αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό Λείαν Καλώς το 2004.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης Ιατρός στο κέντρο εκπαίδευσης υγειονομικού στην Άρτα, στο 561 μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού στην Καβησσό Έβρου και στο τάγμα ΓΕΣ. Εκπαιδεύτηκε στα πλαίσια της τρίμηνης εκπαίδευσης για την υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης στο ακριτικό Καστελλόριζο για ένα έτος. Εκπαιδεύτηκε στην Γενική Χειρουργική το 2008 - 2009 στην Χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου υπο την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Γκανά. Στη συνέχεια εργάστηκε ως συνεργάτης Ορθοπαιδικού στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan για δυο περίπου έτη.

Το 2010 διορίστηκε για την έναρξη της ειδικότητας στην Ορθοπαιδική κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Άγιος Σάββας” όπου εκπαιδεύτηκε στην διαχείριση ογκολογικών ασθενών και την διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση παθήσεων στα πλαίσια της Ορθοπαιδικής Ογκολογίας υπο την διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Κορμά. Το 2011 ο κ. Μαραγκουδάκης διορίστηκε στην Α’ Ορθοπαιδική κλινική του ΓΝΑ ΚΑΤ υπο την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μπαλτόπουλου, όπου εκπαιδεύτηκε σε όλη την γκάμα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας, αντιμετωπίζοντας πληθώρα περιστατικών επείγουσας και ψυχρής Ορθοπαιδικής, συμμετέχοντας ενεργά σε χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις και στην μετεγχειρητική παρακολούθηση αυτών, καθώς και στην διαχείρηση ασθενών στα πλαίσια εξωτερικών ιατρείων.

Ο ιατρός για ένα έτος υπήρξε δραστήριο και ενεργό μέλος της κλινικής χεριού - μικροχειρουργικής - άνω άκρου του Νοσοκομείου ΚΑΤ υπο την διεύθυνση του κ. Νικολάου Γεροσταθόπουλου και του κ. Σαράντη Σπυρίδωνος. Κατα τη διάρκεια του έτους ο ιατρός υπήρξε εκπαιδευόμενος και στη συνέχεια εκπαιδευτής στα πλαίσια της τρίμηνης άσκησης Μικροχειρουργικής στο πειραματικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκπαιδεύονται ιατροί απο όλη την επικράτεια στις μικροχειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης νευρικών και αγγειακών βλαβών με τη χρήση μικροσκοπίου.

Στο τελευταίο έτος της ειδικότητάς του ο ιατρός εκπαιδεύτηκε στην Παιδοορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ υπο την διεύθυνση του κ. Ευγένιου Βλάχου. Ο κ. Μαραγκουδάκης είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα Διδακτορικής Διατριβής : «Συγκριτική μελέτη επιφανειομέτρησης κορμού σε σκολιωτικούς ασθενείς με σκολιόμετρο ( Bunnell ) και με το Formetrics 4D σύστημα ( Diers Medical Systems)» η οποία βρίσκεται υπο εκπόνηση. Καθ’όλη την διάρκεια της μεταπτυχιακής εκπαίδευσής του, ο ιατρός συμμετείχε σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων, εθνικών και διεθνών, ως ομιλιτής, μέλος προεδρίων και οργανωτικών επιτροπών, καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εξωτερικό όπου εκπαιδεύτηκε σε νέες και καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές για την βέλτιστη αντιμετώπιση των Ορθοπαιδικών ασθενών. Ο κ. Μαραγκουδάκης είναι μέλος επιστημονικών οργανώσεων και συνδρομητής διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Ο ιατρός είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το τένις, την μουσική, την ελεύθερη κατάδυση καθώς και με την εθελοντική παροχή Ορθοπαιδικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές του Ελληνικού Αρχιπελάγους.

Η ενασχόλησή του με την Ορθοπαιδική Χειρουργική ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας ενεργά σε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων απο το πρώτο κιόλας έτος της Ιατρικής Σχολής καθώς ο πατέρας του Ιατρού κ. Γεώργιος Μαραγκουδάκης είναι επίσης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, με τον οποίο συνεργάζεται έως σήμερα.